Defileom i počasnom paljbom proslava Dana Vojske

Izvor: Blic, 21.Apr.2014, 14:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Defileom i počasnom paljbom proslava Dana Vojske

Defileom orkestra Garde kroz Knez Mihailovu ulicu u Beogradu i počasnom paljbom sa Savske terase tvrđave na Kalemegdanu, danas će bili obeležen Dan Vojske Srbije - 23. april.

Defile će početi oko 15.30, a počasna artiljerijska paljba biće izvršena ispaljivanjem 10 plutona iz šest artiljerijskih oruđa. Povodom Dana Vojske ministar odbrane Neobjša Rodić odlikovaće pripadnike vojske i resornog ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Centralna ceremonija Dana Vojske održana je nedavno u Užicu i na njoj su predstavljene jedinice vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane.

Dan Vojske Srbije obeležava se u znak sećanja na početak Drugog

srpskog ustanka, 23. aprila 1815. godine.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dan Vojske: Orkestar u Knezu

Izvor: B92, 22.Apr.2014, 08:39

Beograd -- Defileom orkestra Garde u Knez Mihailovoj ulici i počasnom artiljeriskom paljbom na Kalemegdanu, danas će biti obeležen 23. april - Dan Vojske Srbije...Uručivanjem ukaze o unapređenjima i odlikovanjima, Ministar odbrane u tehničkoj vladi Nebojša Rodić uručiće ukaze o unapredjenju...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.