DS: Policija i vojska sprečile akciju Kum nije dugme

Izvor: Blic, 31.Okt.2015, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Policija i vojska sprečile akciju "Kum nije dugme"

Najavljen performans pod nazivom "Kum nije dugme" Demokratske omladine ispred zgrade Vlade Srbije danas su sprečili pripadnici policije i vojske, saopštila je Demokratska stranka.

 Kako su naveli, članovi Demokratske omladine su pred zgradu vlade doneli veliko crno dugme, koje simbolizuje parolu - "Kum nije dugme", ali i činjenicu "da su kumovi u Srbiji jači od države".

- Danas više od 30.000 mladih godišnje napusti zemlju i to prevashodno zbog nezaposlenosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i negativne selekcije. Da li kumovi u Srbiji mogu da doprinesu da se takva negativna slika položaja mladih popravi? Ja mislim da ne mogu, oni mogu samo da štete Srbiji - rekao je aktivista Demokratske omladine Filip Isailović.

On je istakao i da mladi žele jednu drugačiju, kulturnu Srbiju, gde mogu da dobiju šansu da napreduju, rade i žive.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.