Izvor: S media, 28.Dec.2012, 11:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Deklaracija o Kosovu vodi Srbiju u izolaciju

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je danas da bi nekakva nova deklaracija o Kosovu i Metohiji mogla celu Srbiju da odvuče u izolaciju.

Čanak je, u izjavi za Televiziju "Pink", izrazio očekivanje da će u Skupštini Srbije ponovo biti doneta deklaracija o Kosovu, koja, prema njegovim rečima, "vodi u samoizolaciju".

Osvrnuvši se na pretnje bivših komandanata rasformirane Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (OVPMB), ukoliko neko bude hteo da ruši spomenik u Preševu, Čanak je upitao "kakva je to zemlja u kojoj se preti ministru policije", i naglasio da državu čine teritorija, narod, kao i "monopol nad silom".

Čanak je odao priznanje prvom potpredsedniku Vlade Aleksandru Vučiću za sve što je uradio u borbi protiv korupcije, ističući da je poenta u tome da neko zbog toga bude i osuđen i da je "najsumnjivija privatizacija NIS-a".

Čanak je izrazio uverenje da bi LSV, i posle izbora Dragana Ðilasa za predsednika Demokratske stranke, mogla da sarađuje s tom partijom, ističući da ne veruje da će u dogledno vreme biti izbora u Srbiji.

(Tanjug)

Foto: Beta, Dragan Gojić, EV
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Na jugu Srbije 22 spomenika vojsci, policiji i OVPMB

Izvor: Večernje novosti, 28.Dec.2012

VRANJE - Na jugu Srbije, od NATO bombardovanja 1999. godine do danas, podignuta su ukupno 22 spomen obeležja pripadnicima vojske, policije, ali i pripadnicima albanske "Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca" (OVPMB), koji niču na inicijativu i novcem lokalnih albanskih udruženja i biznismena.Najviše...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.