Aco Tomić tužio Vekarića za klevetu

Izvor: Vesti-online.com, 06.Dec.2011, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Aco Tomić tužio Vekarića za klevetu

Bivši načelnik Uprave za bezbednost Vojske Srbije i Crne Gore general Aco Tomić tužio je za klevetu zamenika tužioca za ratne zločine Bruna Vekarića. Tomić je Vekarića tužio zbog navoda u emisiji Studija B o skrivanju haškog optuženika Ratka Mladića i učešću u ubistvu Zorana Đinđića, a pretres je zakazan za 13. decembar u Prvom osnovnom sudu, saznaje Danas.

U tužbi se navodi da je Vekarić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u emisiji "Problem", emitovanoj na beogradskoj TV stanici 15. novembra prošle godine izrekao tvrdnje koje impliciraju da je Tomić "navodno iskoristio svoje poznanstvo sa Vojislavom Koštunicom ili ga na neki način ucenio" da izbegne krivično gonjenje u slučaju skrivanja Mladića, kao i zbog navodne uloge u ubistvu Đinđića.

Tomić se u tužbi poziva, između ostalog i na to da je "sve vreme od penzionisanja dostupan državnim organima i odaziva se redovno sudskim pozivima".

U Tužbi se Tomić poziva i na sličan spor rešen 2008. sudskim poravnanjem u Prvom opštinskom sudu, kada je zbog naslova 'Tomić ucenjuje Koštunicu', nedeljnik 'AS četvrtkom' trebalo da mu isplati 250.000 dinara na ime duševnih bolova zbog povrede časti i ugleda.

Uz tužbu, Tomić je predao disk sa snimkom, a zahteva od suda i da naloži čitanje buduće presude u istoj emisiji, u istom terminu.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.