Vojna parada na Kipru: Predstavljen ponos srpske namenske industrije FOTO

Izvor: B92, 01.Okt.2019, 15:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojna parada na Kipru: Predstavljen ponos srpske namenske industrije FOTO

Nikozija -- Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je vojnoj paradi povodom 59. godišnjice nezavisnosti Republike Kipar.

Himna i 21 počasni plotun označili su početak parade na kojoj su prvi put u zemlji članici Evropske unije predstavljene srpske samohodne haubice "nora B-52" i oklopno vozilo "miloš", koji su od skora u upotrebi vojske Kipra.

Čestitajući nacionalni praznik u ime predsednika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i svoje ime, ministar Vulin je zahvalio Vladi Republike Kipar i građanima Kipra za doslednu i upornu podršku kada je u pitanju naša borba za očuvanje teritorijalnog integriteta Srbije.

Dodao je da i Vlada Republike Srbije i svi građani Srbije snažno podržavaju teritorijalnu celovitost, suverenitet i integritet Republike Kipar.

Zahvalivši na prijateljstvu, Vulin je poručio Kipranima da mogu da budu sigurni da će u Srbiji uvek imati prijatelja.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.