Večernje Novosti: Glavne zvezde parade u Nišu biće ruski helikopteri Mi-35

Izvor: TangoSix.rs, 08.Maj.2019, 10:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večernje Novosti: Glavne zvezde parade u Nišu biće ruski helikopteri Mi-35

Kako u današnjem štampanom broju pišu „Večernje novosti“, na predstojećoj vojnoj paradi odnosno Prikazu sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova „Odbrana slobode“ koja će se održati u petak 10. maja u Nišu, glavne zvezde programa biće ruski helikopteri Mi-35 koje Srbija nabavlja od Rusije. Pored >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << toga, „Novosti“ navode da će se u paradnom defileu naći i tenk T-72 MS i podsećaju da je nabavka 30 ovih tenkova dogovorena 2015. godine.
Javna promocija na niškoj paradi biće, kako prenosi taj medij, formalna objava poslednje faze dogovora o ruskoj donaciji ratne tehnike Srbiji koja sadrži 6 lovaca MiG-29, 30 tenkova T-72 i 30 oklopnih vozila BRDM-2. Isporuka MiG-ova je završena prošle godine dok je transport tenkova i borbenih vozila planiran za ovu godinu, tj. njihova isporuka sledi u narednih nekoliko nedelja. Rusija je, kako dalje navodi autor teksta, odobrila i isporuku helikoptera Mi-35, kao i da će se po okončanju ovog posla u Vojsci Srbije naći ukupno četiri ove letelice.
Da bi se desantno-jurišni helikopteri Mi-35 mogli naći na jednom ovakvom događaju nagovestio je još krajem avgusta prošle godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je prilikom posete vojnom aerodromu Batajnica izjavio da će od predsednika Rusije Vladimira Putina zatražiti da na vojnu paradu, koja je tada bila planirana za novembar, pošalje dva jurišna helikoptera Mi-35. Parada nije održana već je umesto nje organizovana vojna vežba „Vek pobednika 1918-2018“.

The post Večernje Novosti: Glavne zvezde parade u Nišu biće ruski helikopteri Mi-35 appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedan od najmoćnijih svetskih tenkova stigao iz Rusije u Srbiju!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019

Ruski tenk T-72 MS stigao je u Srbiju i biće predstavljen u petak na vojnoj paradi u Nišu, potvrđeno je Sputnjiku...Srbija je još 2015. godine ugovorila sa zvaničnom Moskvom nabavku 30 ovih oklopnjaka, koji bi, prema nezvaničnim informacijama, trebalo u narednim nedeljama da budu dopremljena u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.