USPELA PROBA VOJNE PARADE: Srpska vojska k’o zapeta puška čeka Putina! (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 14.Okt.2014, 20:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USPELA PROBA VOJNE PARADE: Srpska vojska k’o zapeta puška čeka Putina! (FOTO)

Generalna proba vojne parade "Korak pobednika" u čast oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu održana je, a ulicom kod Ušća prodefilovali su ešaloni Vojske Srbije sa najmodernijom opremom, dok su nebom leteli avioni srpske avijacije, ali i ruski "Striži"

Generalna proba vojne parade “Korak pobednika” u čast oslobođenja Beograda >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << u Drugom svetskom ratu održana je danas ispred Palate Srbije, a mnogobrojni građani došli su da se uvere u sposobnosti Vojske Srbije, a ono što su mogli da vide nije ih ostavilo ravnodušne!

Na prostoru između Palate Srbija i Dunava više od 4.500 pripadnika Vojske Srbije sa različitim sredstvima naoružanja i vojne opreme – avionima, tenkovima, brodovima, rečne flotile… pokazalo je da su potpuno spremni da uveličaju obeležavanje Dana oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Foto: Telegraf

Generalnoj probi prisustvovali su ministar odbrane Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković, najodgovornije starešine Vojske Srbije i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

Foto: Telegraf

Veliki broj građana okupio se na delu Ušća, iza Palate Srbija, gde je održana generalna proba vojne parade “Korak pobednika”, koja će biti održana 16. oktobra povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, a kojoj će prisustvovati i predsednik Rusije Vladimir Putin.

Foto: Telegraf

Generalna proba počela je predajom raporta komandanta parade načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića. Veliki broj građana doveo je i decu, koja su obučena kao mali vojnici, a kojima su pripadnici Vojske Srbije objašnjavali šta se događa.

Foto: Telegraf

Topovi su oglasili početak probe vojne parade, nakon čega su se pojavila dva helikoptera, noseći zastavu Srbije i Rusije, i na oduševljenje građana napravili dva kruga.

Foto: Telegraf

Na Ušće se zatim spustila grupa od 30 padobranaca specijalne brigade, što su svi prisutni dočekali burnim aplauzom.

Foto: Telegraf

Usledio je defile jedinica vojske, praćen plovidbom brodova rečne flotile i letom aviona ratnog vazduhoplovstva.

Foto: Telegraf

General Diković prišao je mestu gde će sedeti Tomislav Nikolić i Vladimir Putin, salutirao je i vratio do pešadije. Pred oduševljenom publikom prošli su tada i specijalci, pešadija, vojna vozila, a MIG-ovi su nadletali područje oko Ušća, dok su potpuno oduševljenje izazvali ruski “Striži”, koji su izvodili fantastične akrobacije na nebu.

Foto: Telegraf

Beograđani su se zaustavljali i na Brankovom mostu, oduševljeni onim što na nebu prave MIG-ovi. Snimali su, fotografisali, čak propuštali i gradski prevoz ne bi li još malo uživali u akrobacijama, koje su fascinantne.

(D. Z.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.