TOMA SE OBRUKAO NA VOJNOJ PARADI Nikolic ponovo briljirao na polju istorije

Izvor: medio.rs, 10.Maj.2016, 13:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TOMA SE OBRUKAO NA VOJNOJ PARADI Nikolic ponovo briljirao na polju istorije

Predsednik Tomislav Nikolić ponovo je briljirao na polju istorije, jer je u svečanom govoru na vojnoj paradi u Zrenjaninu povodom Dana pobede Zrenjanincima poturio dezinformaciju da je heroj Žarko Zrenjanin bio njihov sugrađanin.

- U promenama imena vašeg grada ispričana je priča o srpskim pobedama. Veliki Bečkerek 1935. godine, u čast kralja Petra Prvog, čija ga je vojska oslobodila, menja >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ime u Petrovgrad. Posle pobede u Drugom svetskom ratu, u čast svog sugrađanina, heroja Žarka Zrenjanina, 1946. godine dobija ime koje i danas nosi. Vaše učestvovanje u pobedama još jedan je razlog koji nas na današnji dan, Dan pobede u Drugom svetskom ratu, dovodi u ovaj lepi grad na Begeju - rekao je Nikolić. Istorijske činjenice pak govore da životni put Žarka Zrenjanina nema nikakve veze s ovim gradom, jer je on rođen u selu Izbištu kod Vršca, a školovao se u Vršcu, Segedinu, Beloj Crkvi i Pančevu.

I. K.

ZRENJANIN.

Vojna parada i svečanost povodom Dana Vojske Srbije i Dana pobede organizovana je uz učešće oko 1.300 pripadnika Ministarstva odbrane i VS i više od 40 motornih i borbenih vozila, oklopnih transportera, tenkova, vazduhoplova i plovnih objekata.
Pogledaj vesti o: Tomislav Nikolić

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.