TAJNO Putinovo oružje od kojeg Ameri strepe: Prvi put prikazano na vojnoj paradi, a njegovu moć su iskusili džihadisti u Siriji

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2018, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNO Putinovo oružje od kojeg Ameri strepe: Prvi put prikazano na vojnoj paradi, a njegovu moć su iskusili džihadisti u Siriji

Velika misterija

Spekulacije o borbenoj upotrebi ruskog taktičkog drona Korsar na teritoriji Sirije pojavile su se nakon što je Rusija u petak objavila fotografiju te bespilotne letilice.

Pročitajte i:

Dva taktička drona Korsar prikazana su 26. aprila tokom probe vojne parade koja će biti održana 9. maja u Moskvi. Korsar >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je razvijen od strane ruske kompanije za istraživanje i razvoj Luč, koja je deo AD Vega Radio inžinjering korporacion.

Kako prenose ruski mediji ovaj dron ima borbeni radijus od 200 kilometara i težak je 200 kilograma. Dron može da izvede izviđačke i napadačke misije.

Može da nosi razne vođene i nevođene rakete, uključujući antitenkovske vođene rakete "atak", kao i višenamenske raketne granate. "Atak" raketa može da se koristiti protiv oklopnih i neoklopnih meta, kao i zgrada i bunkera u dometu i do 6 kilometara.

Jedan od dronova Korsar čija fotografija je objavljena (broj repa #23) učestvovao u ruskoj vojnoj operaciji u Siriji. Ovaj dron ima 10 crvenih startova. U suštini, crveni start označava 10 borbenih letova koje su sproveli avioni. Dakle, ovaj dron je sproveo najmanje 100 borbenih letova.

Prema rečima nekih medijskih aktivista, ovo može objasniti ponovljene izveštaje o nekim čudnim “raketnim udarima“ na mete militanata u sirijskim provincijama Latakia, Alepo i Idlib.

Ovi “misteriozni“ raketni udari se često pripisuju neidentifikovanim avionima ili čak ruskoj mornarici (ponovljeni nepotvrđeni izveštaji o udarima Kalibr rakete na razne mete).

Ostale vesti iz Sirije, Iraka i Jemena pratite OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.