S. Koreja: Na vojnoj paradi prikazan najveći broj interkontinentalnih raketa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Feb.2023, 08:54

S. Koreja: Na vojnoj paradi prikazan najveći broj interkontinentalnih raketa

Severna Koreja održala je nocnu vojnu paradu u Pjongjangu povodom obeležavanja 75. godišnjice od osnivanja svoje vojske na kojoj je prikazan dosad najveći broj interkontinentalnih balističkih projektila, objavila je državna novinska agencija KCNA.

Severnokorejski predsednik Kim Džong Un prisustvovao je vojnoj paradi sa svojom cerkom, za koju se smatra da je moguca naslednica oca na čelu Severne Koreje, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preneo je Rojters.

Državni mediji su objavili da je Severna Koreja na paradi prikazala više interkontinentalnih balističkih projektila (ICBM) nego ikada ranije, taktičke nuklearne jedinice i nagovestila novo oružje na čvrsto gorivo.

Snimci koje su objavili državni mediji pokazuju čak 11 hvasong-17 najvecih interkontinentalnih raketa u Severnoj Koreji, za koje se pretpostavlja da imaju veoma veliki domet, objavila je britanska agencija.

Hvasong-17 je prvi put testiran prošle godine, a Pjongjang je napredovao u svom programu balističkih projektila i lansiranju vecih i naprednijih raketa, uprkos rezoluciji i sankcijama Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Noćna vojna parada u Pjongjangu – prikazana nova interkontinentalna balistička raketa

Izvor: RTS, 09.Feb.2023

Na vojnoj paradi u Pjongjangu predstavljena je nova severnokorejska interkontinentalna balistička raketa. Paradi je prisustvovao i lider Kim Džong Un. Povod je bila godišnjica formiranja vojske. Prikazan je do sada najveći broj nuklearnih projektila. . Severna Koreja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.