Ruski helikopteri, ubice tenkova stigli u Srbiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2019, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski helikopteri, "ubice tenkova" stigli u Srbiju

Dva ruska helikoptera Mi- 35M i ruski tenk T-72 MS stigli su u Srbiju i biće predstavljeni u petak, 10. maja, u Nišu na vojnoj paradi povodom Dana pobede nad fašizmom, javlja Sputnjik. 

Kako se navodi, helikopteri, poznati kao "leteće oklopnjače" i "ubice tenkova", nalaze se na aerodromu u Batajnici.

Inače, kako navodi Sputnjik, Srbija je od Rusije nabavila četiri helikoptera Mi-35 i tri Mi-17, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a oni će kompletno biti isporučeni Srbiji do kraja ove godine.

Tenk T-72, u modernizovanoj varijanti, smatra se jednim od najboljih tenkova koji su ikada napravljeni. Raspolaže aktivnim oklopom i ubojitim naoružanjem čiji je osnov top kalibra 122 milimetra.

Srbija je 2015. godine ugovorila sa zvaničnom Moskvom nabavku 30 ovih oklopnjaka i 30 oklopnih vozila BRDM, koji bi, prema informacijama Sputnjika, trebalo u narednim nedeljama da budu dopremljeni u našu zemlju. Povodom Dana pobede, u Nišu će u petak biti održan prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova "Odbrana slobode".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ruski tenk i helikopteri stigli u Srbiju

Izvor: RTS, 08.Maj.2019

Dva ruska helikoptera Mi-35M i tenk T-72MS stigli su u Srbiju, javlja "Sputnjik". Biće predstavljeni u petak na vojnoj paradi u Nišu. . Kako navodi Sputnjik, helikopteri poznati kao "leteće oklopnjače" i "ubice tenkova"...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.