Rusija obeležila godišnjicu parade iz 1941. godine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2018, 18:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rusija obeležila godišnjicu parade iz 1941. godine

Na hiljade vojnika u uniformama iz Drugog svetskog rata marširalo je danas Crvenim trgom u znak sećanja na istorijsku vojnu paradu iz 1941. godine.

Vojnici Crvene armije su 7. novembra 1941. godine marširali direktno na liniju fronta tokom Bitke za Moskvu, kako bi odbili snage nacista koje su nadirale na sovjetsku prestonicu, preneo je AP.

Gradonačelnik Moskve Sergej Sobjanin izjavio je danas da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << parada iz 1941. godine bila simbol hrabrosti i vere i otvorila put za prvi težak korak prema pobedi nad nacistima.

U današnjoj paradi učestvovalo je oko 5.000 vojnika u uniformama iz Drugog svetskog rata, tenkovi T-34 i drugo oružje iz Drugog svetskog rata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.