Odloženo suđenje žandarmima zbog izostanka tužioca

Izvor: RTS, 24.Feb.2017, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje žandarmima zbog izostanka tužioca

U Višem sudu u Beogradu danas je zbog izostanka postupajućeg tužioca odloženo suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred početak Parade ponosa na Vračaru u septembru 2014. godine.
Tužilaštvo je zamolilo odlaganje zbog sprečenosti postupajućeg tužioca Saše Drecuna da prisustvuje suđenju, a koji od početka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << radi na ovom predmetu.
Sud je prihvatio molbu i suđenje odložio, ali će naredni pretres zakazati naknadno najverovatnije za kraj aprila.
Sudija je navela da u međuvremenu Institut za bezbednodnost treba da izdvoji frejmove sa snimka incidenta televizije N1.
Incident se dogodio 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.
O incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.
Žandarmi niškog odreda su optuženi za prebijanje braće premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, kao i još dvojice pripadnika vojne policije.
Više tužilaštvo u Beogradu ih tereti da su kao saizvršioci počinili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.
Optuženi su Prerag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.
Komandant voda Žandarma – Mitrović tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.