Odlazak na paradu povodom Oluje uvreda za Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jul.2015, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Odlazak na paradu povodom Oluje uvreda za Srbiju"

Premijer Aleksandar Vucič kaže da bi Srbija doživela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice Oluje.

- Neki ministri su nas pozvali i pitali da li bi to Srbija doživela kao uvredu. Ja sam lično rekao da bismo to doživeli kao uvredu jer mi smatramo da tog dana nema šta da se slavi - rekao je Vučić na konferenciji za novinare, komentarišući da pojedini strani predsatvnici izjavljuju da neće doći na paradu.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Srbija može da razume unutrašnje motive Hrvatske, dodao je premijer, ali ne može s tim da se saglasi i ne može da opravda.

- A šta bi bio motiv, recimo, Mađarske da u tome učestvuje, na dan koji je najtužniji za Srbe, kad su stotine Srba ubijene, a stotine hiljada proterane. Šta je tu lepo, šta je tu dobro - upitao je Vučić.

Konstatujući da su predstavnici nekih država odustali od odlaska u Hrvatsku Vučić je primetio da je Srbija ovog puta uspela da se njena reč čuje i nešto više poštuje u odnosu na ono što je bilo ranije.

Premijer je podsetio da su vlade Srbije i Republike Srpske na zajedničkoj sednici donele odluku da se 5. avgust ubuduće obelezava kao Dan sećanja na stradale i prognane Srbe u hrvatskoj vojnoj akcij "Oluja".

- Oni (Hrvati) planiraju veliku proslavu, za nas je od ove godine pa zanavek dan žalosti koji je proglašen odlukom vlade Srbije i RS na zajedničkoj sednici. Za nas ne postoji, teško je pronaći, tužniji dan u srpskoj istoriji - rekao je Vučić
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Strani zvaničnici na paradi uvreda za Srbiju

Izvor: Cafe.ba, 17.Jul.2015

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić kaže da bi Srbija doživjela kao uvredu odlazak stranih zvaničnika na vojnu paradu u Hrvatskoj povodom 20. godišnjice "Oluje"..."Neki ministri su nas pozvali i pitali da li bi to Srbija doživela kao uvredu. Ja sam lično rekao da bismo to doživeli kao uvredu...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.