Najava: Vojna parada u Novom Sadu

Izvor: TangoSix.rs, 21.Okt.2016, 09:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najava: Vojna parada u Novom Sadu

U subotu 22. oktobra, na Beogradskom keju u Novom Sadu sa početkom u 13 časova održaće se svečanost povodom obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu uz učešće pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
Preko 700 pripadnika Vojske Srbije učestvovaće u statičkom i dinamičkom programu a prikaz dela operativnih sposobnosti pokazaće Specijalna brigada, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << Rečna flotila, RV i PVO, Garda kao i ostale vojne jedinice. Biće takođe predstavljeno i novo naoružanje i vojna oprema koje je ili uvedeno u upotrebu ili je u razvoju.
Desant specijalnih snaga iz helikoptera Mi-8T / Foto: Predrag StamenkovićStatika će biti obogaćena sa ukupno 40 sredstava vojne tehnike, a 32 tipa će biti u motorizovanim ešelonima, zatim će 20 plovnih objekata prikazati Rečna Ratna Flotila a ukupno 20 vazduhoplova Ratno Vazduhoplovstvo.
Promenadni defile Garde biće izveden u petak 21. oktobra na potezu od Komande 1. brigade Kopnene vojske u Dunavskoj ulici do Trga Slobode (kod spomenika Svetozaru Miletiću) nakon čega će na Trgu biti izveden egzercir i prikaz borbe pripadnika Specijalne brigade.
Svakodnevno do 22. oktobra u vremenu od 10 do 15 časova će u okviru priprema, na Dunavu od Žeželjevog mosta do mosta Slobode, i Beogradskom keju, pripadnici Vojske Srbije uvežbavaće prikaz i defile koji će nadletati vazduhoplovi RV i PVO uz istovremenu plovidbu brodova Rečne flotile.
Do sada su na uvežbavanjima što se tiče vazduhoplova iznad Novog Sada primećeni avioni i helikopteri gotovo svih jedinica Ratnog vazduhoplovstva.
Iz 204. vazduhoplovne brigade videćemo jednog ili dva lovca MiG-29, dva MiG-21, 6 školskih aviona Lasta V-54, bar tri školsko-borbena G-4, dva transportna helikoptera Mi-17 i par Gazela a iz 98. vazduhoplovne brigade tri jurišnika Orao i helikoptere Mi-8T i Gazela.
Od tehnike koja će moći da se vidi na zemlji najzanimljivija će biti neka nova sredstva koja su ili u planu ili su već uvedena u naoružanje naše vojske.
Tu su pre svega oklopni transporteri Lazar, samohodne haubice B52 Nora M15 i SORA, borbeno oklopno vozilo M11, terensko vozilo Zastava NTV, multisenzorska inteligentna platforma MIP-11, višecevni lanser raketa LRSVM Morava, protivoklopne lansere M83 POLO sa savremenijim verzijом protivoklopnе raketе Maljutka, modernizovano borbeno vozilo pešadije M80, tenk M84, sistem za zvukometrijsko izviđanje Hemera, prototip mobilnog hibridnog atrilerijsko-raketnog sistema PVO,  kao i bespilotna letelica Pegaz.
#mc_embed_signup{background:#fff;clear:left;font:14px Helvetica,Arial,sans-serif}    Pretplatite se na nedeljni pregled vesti Tango Six portala. Svakog petka u vašem inboxu.* indicates required
Email Address  *


First Name  *


Last Name  *


Occupation

Company





   
   
   
   




The post Najava: Vojna parada u Novom Sadu appeared first on Tango Six.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Raspored izmene saobraćaja zbog vojne parade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Okt.2016

U Novom Sadu u toku su pripreme za defile Vojske Srbije u subotu 22. oktobra povodom obeležavanja 23. oktobra, Dana oslobođenja Novog Sada u Drugom svetskom ratu...Saobraćaj će biti izmenjen od Trga Neznanog junaka do Ulice Marka Miljanova po sledećem rasporedu:..Od 19. do 22. oktobra:..Saobraćaj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.