KO JE KO u VIP loži na paradi

Izvor: Blic, 18.Okt.2014, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KO JE KO u VIP loži na paradi

Za svako mesto na centralnoj bini vojne parade pažljivo je planirano koja će ga zvanica zauzeti, od predsednika i premijera do bajkera i generala.

Ovaj posao pripao je službama protokola Ministarstva odbrane. Iako juče nisu imali vremena da nam objasne pravila po kojima su odredili raspored sedenja za glavne zvanice, kratko su poručili da nije bilo ni najmanje mesta kalkulisanju i proizvoljnim procenama. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Tako se unapred znalo da rame uz rame s Vladimirom Putinom moraju da stoje predsednik države i predsednik Narodne skupštine kao najvišeg predstavničkog tela i nosioca vlasti u Srbiji. Mnoge je iznenadilo što je premijer Aleksandar Vučić bio čak četiri mesta udaljen od Putina.

Međutim, imajući u vidu da se proslavljalo 70 godina od oslobođenja Beograda, bilo je logično da se prednost da gradonačelniku prestonice Siniši Malom, kao i narodnom heroju Stevu Opačiću, koji je učestvovao u oslobodilačkom ratu.

Mesta u prvom redu bila su rezervisana i za prvu damu Dragicu Nikolić, predsednika RS Milorada Dodika, ministra odbrane Bratislava Gašića, patrijarha Irineja i ruskog ministra za vanredne situacije Vladimira Pučkova, dok su na samom kraju reda stajali Ivica Dačić i Nebojša Stefanović.

Odmah iza državnog vrha mogli su se videti bajkeri iz kluba „Noćni vukovi“, poznati kao bliski prijatelji Vladimira Putina.

Iznad Olivera Antića u trećem redu sleva nadesno ređali su se generali: general-potpukovnik Miodrag Jevtić (rektor Univerziteta odbrane), general-major Goran Radovanović (direktor Inspektorata odbrane), brigadni general Bojan Zrnić (načelnik Uprave za odbrambene tehnologije), brigadni general Siniša Radović (načelnik kabineta ministra odbrane), brigadni general Zoran Popović (načelnik Uprave za vojno zdravstvo), general-major Mitar Kovač (načelnik Uprave za strategijsko planiranje).

Nisu izostali ni predstavnici ruskih firmi poput generalnog direktora NIS-a Kirila Kravčenka.

Na začelju bine našlo se mesta i za pojedine članove porodica državnih funkcionera. Tu su bili sinovi Tomislava Nikolića - Radomir i Branislav, zatim sin i brat Aleksandra Vučića - Danilo i Andrej.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.