Jemenska vojska ubila 35 ekstremista Al Kaide na jugu zemlje

Izvor: Blic, 24.Maj.2012, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jemenska vojska ubila 35 ekstremista Al Kaide na jugu zemlje

Trideset pet pripadnika Al Kaide ubijeno je u napadu jemenske vojske na uporište ekstremista na jugu zemlje, saopštila je danas vojska.

Napad jemenske vojske, u sklopu šire ofanzive, usledio je četiri dana pošto je Al Kaida preuzela odgovornost za samoubilački napad na probi vojne parade u Sani, prestonici Jemena.

U napadu 21. maja ubijeno je 96 jemenskih vojnika, a danas je sahranjeno 67 njih.

Ministarstvo odbrane navelo je danas da je vojska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u napadu preuzela kontrolu nad uporištem Al Kaide, mestom Vadi Bana Arab, nedaleko od grada Džara, koji takođe drže ekstremisti.

Jemenska vojska već nedeljama sprovodi ofanzivu protiv Al Kaide, u pokušaju da ekstremiste protera iz gradova na jugu zemlje koje su oni osvojili tokom jednogodišnjih unutrašnjih političkih nemira i protesta, kojima je bivši predsednik Ali Abdulah Saleh nateran da napusti vlast.

Sadašnji predsednik Abd Rab Mansur Hadi obećao je beskompromisnu borbu protiv Al Kaide.

Povezane vesti: Jemenske snage ubile 29 ekstremista Poginulo 42 ljudi u sukobima vojske i ekstremista u Jemenu Ofanziva na ekstremiste na jugu Jemena Jemen: U najnovijim napadima ubijeno 20 ekstremista U vazdušnom napadu u Jemenu ubijeno pet pobunjenika
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.