Iran TESTIRA nove balističke RAKETE

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Sep.2017, 15:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran TESTIRA nove balističke RAKETE

Otkriveno tokom vojne parade

Iran je uspešno ispitao novi balistički projektil dugog dometa koji može da nosi nekoliko bojevih glava kako bi pogodio više ciljeva, javili su lokalni mediji.

Test je obavljen nekoliko sati nakon što je raketa viđena na vojnoj paradi u Teheranu.

Snimci emitovani od strane Iranske radio-difuzije >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (IRIB) u petak, pokazuju da je raketa lansirana sa nepoznate lokacije. U video zapisu su takođe prikazani snimci telemetrijske kamere iz četiri različita ugla, navodno prikazujući trenutak kada je raketa ispaljena.

Raketa Khorramshahr je treća te vrste koju je kupio Iran, sa razdaljinom od 2.000 kilometara, prema novinskoj agenciji Mehr.

Rouhani je u sredu upozorio da će njegova zemlja "odlučno reagovati" na bilo kakvu povredu sporazuma.

- Biće velika šteta ako bi te sporazume uništili novi igrači u svetu politike - rekao je iranski lider generalnoj skupštini UN.

Trump je u svom govoru u Ujedinjenim nacijama ranije ove nedelje optužio Iran da podržava teroriste i nazvao Teheran "korumpiranom diktaturom" i "ubistveni režim".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.