I na generalnoj probi na Ušću bile hiljade građana

Izvor: Mondo, 14.Okt.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I na generalnoj probi na Ušću bile hiljade građana

Generalna proba vojne parade "Korak pobednika", kojom će u četvrtak biti obeležena 70. godišnjica oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, održana je danas pred više hiljada građana.

Generalna proba počela je predajom raporta komandanta parade načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića, potom se na Usće spustila grupa od 30 padobranaca specijalne brigade, a usledio je defile jedinica >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << vojske praćen plovidbom brodova rečne flotile i letom aviona ratnog vazduhoplovstva.

Gašić: A sad svi na utakmicu

Ministar odbrane Bratislav Gašić pozvao je sve učesnike današnje generalne probe parade "Pobednički korak", da večeras dođu na utakmicu fudbalske reprezentacije Srbije, koju, u okviru kvalifikacija za evropsko prvenstvo, igra sa Albanijom. On je rekao da će biti zajedno sa njima na, kako ga je nazvao, stadionu Vojske Srbije i bodriti nacionalni tim. Učesnivima parade, kojih je oko 3.000, Gašić je čestitao na uspešno izvedenoj generalnoj probi, i poželeo da u četvrtak "pokažu celom svetu ko je i kakva je Vojska Srbije".

Na prostoru iza Palate Srbija, Bulevarom Nikole Tesle prodefilovalo je 11 pešadijskih i 13 motorizovanih podešelona.

Preletelo je više desetina aviona i helikoptera u sastavu Vojske Srbije, dok je svoju tehniku prikazala i Rečna flotila defileom na Dunavu.

Vojska Srbije prikazala je neka od novih sredstava – bespiloitne letelice, samohodno artiljerijsko oruđe i višecevne lansere raketa.

Parada je završena nastupom akrobatske grupe ruskog Vojnog vazduhoplovstava "Striži".

Probi su prisustvovali, pored ministra odbrane Gašića, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i gradski menadžer Goran Vesić.

Vojna parada povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu biće održana 16. oktobra, uz učešće oko 4.500 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Učestvovaće i poznata ruska letačke grupa, dok će 30 padobranaca Vojske Srbije, u širem rejonu spomenika "Večna vatra", između Bulevara Nikole Tesle i Dunava, izvesti padobranski desant.

Povodom održanja parade i dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd na taj dan, đacima u osnovnim i srednjim školama nagovešteno je da će u četvrtak možda gubiti nastavu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.