Gašić: Po nalogu premijera pripremamo vojni defile

Izvor: Studio B, 26.Sep.2014, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Po nalogu premijera pripremamo vojni defile

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da se po nalogu premijera Aleksanda Vučića sprovode pripreme za održavanje vojne parade tokom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda, ali da datum još nije utvrđen.

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da se po nalogu premijera Aleksanda Vučića sprovode pripreme za održavanje vojne paade tokom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda, ali da datum još nije utvrđen.

"Bilo bi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << jako lepo kada bismo uspeli da uskladimo održavanje vojne parade u Beogradu, u okviru manifestacije obeležavanja 70. godišnjice od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu, sa posetom predsednika Rusije Vladimira Putina", izjavio je Gašić za list "Danas".

Ministar odbrane je rekao da se još ne zna tačan datum održavanja vojne parade, napominjući da bi prisustvo Putina tome bio "fenomenalan događaj".

Premijer Vučić je juče rekao da na proslavi oslobođenja Beograda 16. oktobra očekuje se da će biti prisutan i predsednik Rusije, a konačnu potvrdu njegovog dolaska imaćemo u utorak ili sredu.

Gašić je naveo da datum vojne parade zavisi od nekoliko događaja.

"Oktobar mesec je još početkom ove godine bio predviđen kao mesec za proslavu oktobarskih svečanosti za obeležavanje 70 godina od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od početka Prvog svetskog rata. Jedna od planskih aktivnosti koju smo predvideli je dolazak načelnika generalštaba Ruske Federacije. Manifestacija koju smo uvrstili u te svečanosti je vojna parade u Beogradu koja se nije odigrala još 1985. godine. Po nalogu premijera polako sprovodimo pripreme da bismo u kontekstu svih proslava mogli da održimo i jedan takav događaj. Jako je značajno građanima Srbije da to vide", zaključio je Gašić.

 
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.