Drecun: Sve je spremno za paradu

Izvor: Politika, 16.Okt.2014, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drecun: Sve je spremno za paradu

BEOGRAD – Sve je spremno za vojnu paradu koja će biti održana danas u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, izjavio je Milovan Drecun iz organizacionog odbora te manifestacije.

Drecun je u Jutarnjem programu RTS-a rekao da je parada izuzetno dobro organizovana, ali da, kako je dodao, komentarišući kišu koja trenutno pada u Beogradu, „na žalost, nismo mogli još da organizujemo vreme”.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<
On je podsetio da je najavljeno učešće padobranaca, avijacije i rečne flotile i dodao da očekuje dolazak velikog broja ljudi, čime će biti dostojno obeležena godišnjica oslobođenja Beograda.

Drecun je istakao da je to podsećanje na žrtve fašizma i ljude koji su učestvovali u slamanju fašističke ideologije sa porukom da se to nikada ne ponovi.

On je poručio da je bitno na paradu doći na vreme i poštovati propise i protokol, da će bezbednost biti na najvišem nivou i da ne očekuje incidente.

Drecun je, povodom dolaska predsednika Rusije Vladimira Putina u Beograd, ukazao na naglo zaoštravanja odnosa između Moskve i Vašingtona i da Srbija ne bi smela da bude uvučena u geopolitičke obračune velikih sila.

On je dodao da EU očekuje od zemalja u regionu da se revitalizuje železnica, da se osposobi za brzine veće od 160 kilometara na čas i da bi Srbija trebalo što pre da prione na taj posao.

Tanjug

objavljeno: 16.10.2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Drecun: Sve je spremno za vojnu paradu

Izvor: RTS, 16.Okt.2014

Vojna parada izuzetno dobro je organizovana, ali na žalost, nismo mogli još da organizujemo vreme, izjavio je za RTS Milovan Drecun iz organizacionog odbora te manifestacije...Sve je spremno za vojnu paradu koja će biti održana u Beogradu, povodom 70 godina od oslobođenja Beograda, izjavio je za...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.