Bez predstavnika SAD na vojnoj paradi

Izvor: Radio 021, 16.Okt.2014, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez predstavnika SAD na vojnoj paradi

Ni američki ambasador Majkl Kirbi ni drugi predstavnici Ambasade SAD neće prisustvovati Vojnoj paradi koja se održava danas povodom obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

Kako je rečeno, Ambasada SAD je dobila poziv da učestvuje u događajima 16. i 19. oktobra, ali će ambasador Kirbi prisustvovati svečanosti povodom godišnjice oslobađanja Beograda koja će se održati 19. oktobra.

U Ambasadi Francuske u Beogradu rečeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je da će na današnjoj svečanosti ta ambasada imati svoje predstavnike. "Danas" prenosi i da će otpravnik poslova u Ambasadi Ukrajine Nikola Džigun učestvovati na paradi ističući da se "takav događaj ne propušta".

I iz Ambasade Nemačke je potvrđeno da će ambasador Hajnc Vilhelm i vojni ataše prisustvovati paradi, kao i ambasador Austrije, Ambasadu Češke će predstavljati vojni ataše, a Grčku ambasador i vojni ataše. Paradi će prisustvovari ambasador Slovenije Franc But, a kako je rečeno u Ambasadi Hrvatske, paradi će prisustvovati ambasador i vojni izaslanik te države.
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.