Američki generali na vojnoj paradi u čast »Oluje«

Izvor: Cafe.ba, 04.Avg.2015, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američki generali na vojnoj paradi u čast »Oluje«

ZAGREB - Na današnjem vojnoj paradi među zvanicama biće 42-ije strane delegacije koje će predstavljati ambasadori i visoki vojni zvaničnici, objavilo je Ministarstvo obrane Hrvatske. Iako je provobitno bilo zamišljeno da Vukovarskom ulicom prođe i dio savezničkih vojnika od toga se odustalo zbog kratkoće vremena za njihovo uvježbavanje.

Među visokim vojnim zvaničnicima biti će dva američka generala. Komadant Nacionalne garde Minesote, general Ričard Neš, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << je služio u BiH, Avganistanu, Iraku, te zamjenik zapovjednika američkih snaga za Europu, general Randž A. Ki, koji je služio na Kosovu, u Avganistanu, a kako hrvatska štampa navodi glavna je karika za podršku SAD u naoružavanju hrvatske vojske. Uz njih će biti američki ambasador u Hrvatskoj Kenet Merten.

Na svečanoj bini će biti i načelnik Glavnog štaba Albanije general Jeronim Bazo, načelnik Glavnog štaba Bosne i Hercegovine general Anto Jeleč, ministrica obrane BiH Marina Pendeš, zamjenik načelnika Glavnog štaba Poljske , zamjenik ministra obrane Litvanije, visoki vojni zvaničnici iz Makedonije i drugi.

Kako saznajemo, predstavnika Rusije na vojnoj neće biti. Prema dostupnim informacijama, dio inostranih vojnihi diplomatskih predstavnika sutra će biti i na proslavi “Oluje” u Kninu.

Među njima i predstavnici SAD-a i Kine. To će biti prvi puta u 20 godina da će strane političke i vojne delegacije prisustvovati proslavi obljetnice 'Oluja'. Dolaskom na vojni mimohod i na proslavu u Knin strane zemlje daju politički i vojni legitimitet cijeloj operaciji 'Oluja' prvi puta nakon što je ona izvedena.

Izvor: Jutarnjilist.hr
Pogledaj vesti o: Vojna parada

Nastavak na Cafe.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.