Delevićeva: Zaslužili zeleno svetlo

Izvor: B92, 26.Avg.2011, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Delevićeva: Zaslužili zeleno svetlo

Beograd -- Kako bi mišljenje EK o kandidaturi Srbije bilo pozitivno, važno da dijalog Beograda i Prištine u septembru donese napredak, kaže Milica Delević za "Danas".

Direktorka Kancelarije za evropske integracije kaže da je važno da vodimo računa o zajedničkim interesima sa zemljama EU i da u stalnoj komunikaciji tražimo rešenja.

"Verujem da dosadašnji reformski napori Srbije zaslužuju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 'zeleno svetlo' EK u oktobru", kaže Delevićeva

"Nakon toga će nam biti potrebna dobra politička klima u zemljama članicama Unije, koje će u Savetu EU doneti konačnu odluku o statusu kandidata. Da bismo u svemu ovome uspeli, treba da radimo, ali i da imamo stalnu i intenzivnu komunikaciju sa svim evropskim partnerima", navodi ona.

"Do objavljivanja mišljenja Komisije, 12. oktobra, ima vremena da se neke stvari reše. Najpre, važno je da runda dijaloga Beograd-Priština, 2. septembra u Briselu, donese napredak, ali i da situacija na terenu bude stabilna i da se prema njoj odgovorno odnose obe strane. Srbija ni u reformske procese, ni u rešavanje pitanja u regionu nije ušla zbog statusa kandidata i datuma pregovora o članstvu, već zbog zaštite i ostvarivanja sopstvenog interesa", rekla je Delevićeva za "Danas".
Pogledaj vesti o: Vodimo Vas,   Kandidatura Srbije

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.