Odloženo svedočenje vladike Artemija

Izvor: S media, 21.Apr.2010, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo svedočenje vladike Artemija

Svedočenje privremeno razrešenog episkopa Eparhije raško-prizrenske Vladike Artemija u istrazi koja se vodi povodom sumnji u zloupotrebe eparhijskog fonda odloženo je danas do odluke Apelacionog suda u Beogradu o zahtevu za izuzeće istražnog sudije Višeg suda u Beogradu Dušana Milenkovića.

Viši sud u Beogradu vodi istragu protiv vlasnika gradjevinskog preduzeća "Rade Neimar" Predraga Subotičkog, koji je u pritvoru i arhimandrita Simeona Vilovskog koji u Solunu čeka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << odluku grčkih vlasti o zahtevu za njegovog izručenje Srbiji.

Zahtev za izuzeće istražnog sudije podneo je branilac osumnjičenog anhimandrita Simeona Vilovskog advokat Branislav Tapušković pošto mu je sudija ranije bez obrazloženja uskratio pravo da prisustvuje saslušanju svedoka.



Tapušković je danas izjavio da je predsednik Višeg suda odbio njegov zahtev za izuzeće sudije i da je na tu odluku uložio žalbu Apelacionom sudu čija se odluka čeka.


Istražni sudija je osim vladike danas trebalo da sasluša jednog predstavnika Srpske pravoslavne crkve u svojstvu oštećenog, napomenuo je Tapušković.

Njihovo svedočenje biće naknadno zakazano pošto Apelacioni sud donese odluku o izuzeću.

Vladika Artemije i predstavnik SPC trebalo bi da pred istražnim sudijom da iznesu svoja saznanja u vezi sa sumnjama tužilaštva da su Subotički i Vilovski zloupotrebljavali eparhijski fond.

Vladika Artemije privremeno je razrešen dužnosti episkopa Eparhije raško-prizrenske odlukom Svetog arhijerejskog sinoda SPC, 13. februara.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sinod SPC vodi paralelnu istragu

Izvor: Danas, 21.Apr.2010

Svedočenje episkopa raško-prizrenskog Artemija (Radosavljevića) pred Višim sudom u Beogradu juče je odloženo, zato što Apelacioni sud nije odgovorio na žalbu advokata Branislava Tapuškovića, branioca arhimandrita Simeona (Vilovskog), za izuzeće istražnog sudije Dušana Milenkovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.