Izvor: Beta, 20.Nov.2010, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Artemije odseo u kraljevačkom hotelu Rojal

KRALJEVO, 20. novembra 2010. (Beta) – Raščinjeni vladika Srpske pravoslavne crkve Artemije odseo je danas popodne, sa grupom monaha koji su mu lojalni, u kraljevačkom hotelu Rojal(Royal).

Jeromonah Damjan koji je u Artemijevoj pratnji rekao je za agenciju Beta da je njihovu grupu sve vreme od administrativne linije sa Kosovom pratila policija.

"Mi smo i dalje pod policijskom prismotrom, samo nam nije jasno zašto", rekao je jeromonah Damjan i dodao da su policajci fotografisali automobile i ljude koji su u pratnji Artemija.

On, medjutim, nije mogao da kaže koji su naredni koraci grupe monaha koju predvodi Artemije, a koju SPC optužuju za raskol i nasilno preuzimanje manastira na Kosovu i Metohiji.

(kraj


Pogledaj vesti o: Vladika Artemije

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.