Vučić: Vojska i policija spremne da zaštite narod!

Izvor: Mondo, 28.Maj.2019, 10:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Vojska i policija spremne da zaštite narod!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su mu iz EU i NATO poručili da je jutrošnja akcija specijalaca na severu Kosova borba protiv kriminala - što je ocenio kao licemerje. Ako se nastave napadi na Srbe - vojska i policija kreću!

On je u Skupštini Srbije rekao da je do sada u akciji na Kosovu  uhapšeno 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti, a da će biti uhapšeno još pet Albanaca da bi se "dokazale" tvrdnje da je u pitanju navodna akcija protiv kriminala i >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << korupcije.

U pitanju je, kaže Vučić, kao što je ranije upozorio akcija čiji je cilj da se zaplaši srpski narod na Kosovu.

Objasnio je da je trenutno najteža situacija u Zubinom Potoku i da je u toku premlaćivanje Srba , da im se upada u kuće, da specijalcu sve lome, gađaju ih kamenica, da je pucano iz bojevog oružja.

On je rekao da je Srbija kontaktirala EU i NATO i da su im rekli da je na Kosovu u toku akcija protiv organizovanog kriminala.

On je naglasio da je odgovor Srbije na sve OVO:

"Jutros u 6. 20 kao vrhovni komandant oružanih snaga naredio sam da ako dođe do bilo kakvog ugrožavanja poretka i bezbednosti našeg naroda - zaštitićemo naš narod. Svesni smo svih teških i užasnih posledica, ali nastavićemo da radimo na očuvanju mira i stabilnosti, ali kada vidiite da neko hoće da uništi narod....Mi da dozvolimo novu Oluju nećemo".

Naglasio je i da su sve policijske jedinice u punoj pripravnosti.

"Ako dođe do eskalacije napada i daljih napada na srpski narod, Srbije će pobediti", rekao je Vučić.

Sa predsednikom su u parlament došli i ministar policije Nebojša Stefanović i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

Uskoro opširnije...

Na dnevnom redu srpskog parlamenta je posebna sednica kojoj je jedina tema izveštaj predsednika Republike o situaciji na Kosovu i Metohiji i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Vučić o Kosovu: Ima li tog Obilića danas, pokažite ga

Predsednik Vučić juče je u parlamentu govorio više od dva sata o kosovskom problemu, a potom odgovarao na pitanja, komentare i sugestije poslanika gotovo do 22 sata.

View this post on Instagram

Predsednik Aleksandar Vučić je više od dva sata pred poslanicima u Skupštini Srbije govorio o kosovskom problemu. Rekao je da je njegov posao da sopštava istinu ma kakva ona bila i da će se, po svaku cenu, boriti za Srbiju i narod na KiM. On je istakao da za kosovsko pitanje postoje dva rešenja: očuvanje statusa quo tj. “zamrznuti konflikt” i ono za koje se lično zalaže, a to je normalizacija odnosa Beograda i Prištine. Upozorio da će, ukoliko ne bude kompromisa, uslediti napadi Albanaca na Srbe, ali i da Srbija neće dozvoliti novi pogrom svog naroda. Kao uslov za vraćanje za pregovarački sto predsednik je naveo ukidanje prištinskih “anticivilizacijskih” taksi i izrazio nadu da će Evropa i Amerika uticati da se to i dogodi. Govorio je i o brojnom stanju dva naroda i izrazio zabrinutost da će, ukoliko se trend negativnog prirodnog priraštaja nastavi, 2100. godine Srba biti dvostruko manje nego Albanaca.

A post shared by MONDO (@mondoportal) on May 27, 2019 at 1:07pm PDT

Vučić je poručio da će se uvek zalagati "za nekakvo kompromisno rešenje", a ako ga ne bude - biće katastrofa za sve.

Istakao je da "zamrznuti konflikt" između Beograda i Prištine ne može da postoji kao trajno rešenje, jer ga, kako je rekao, Albanci neće.

"Ne bude li kompromisnog rešenja, samo čekajte napade Albanaca na Srbe, sve su nervozniji. Novi pogrom srpskog naroda nećemo dozvoliti!", rekao je Vučić.

Deo opozicije ni danas ne prisustvuje sednici jer je u toku bojkot i republičkog i lokalnih parlamenata, a ova sednica, kako ocenjuju, još jedna "farsa" i "prevara" Aleksandra Vučića.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ STIGAO U SKUPŠTINU: Predsednik se uskoro obraća javnosti, obavestiće poslanike i građane o najnovijim dešavanjima na KiM

Izvor: RTV Pink, 28.Maj.2019

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Skupštinu, a u 10 sati i 30 minuta obavestiće poslanike u Skupštini i građane Srbije o najnovijim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na RTV Pink...

Đurić: Albanci zovu na razgovor, a Srbe tuku i vezuju

Izvor: RTV Pink, 28.Maj.2019

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić naglasio je danas da Priština, u okviru navodne akcije borbe protiv korupcije, osumnjičenim Albancima šalje pozive da se jave na razgovor u policiju, dok Srbe i Bošnjake "prebijaju, vezuju i odvode kao stoku".

Nastavak na RTV Pink...

Skupština Srbije usvojila izveštaj Kancelarije za Kosovo i Metohiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Maj.2019

Skupština Srbije usvojila je danas izveštaj o Kosovu i Metohiji koji je parlamentu u pisanoj formi podnela Kancelarija za KiM, čime je i završena posebna sednica o Kosovu...Izveštaj je usvojen posle dvodnevne rasprave sa 145 glasova za, protiv su bila četiri poslanika, uzdržanih nije bilo, a 13...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.