Ðukanovićev režim je ogolio svoje antisrpsko lice

Izvor: B92, 26.Maj.2020, 10:21

"Ðukanovićev režim je ogolio svoje antisrpsko lice"

Ministar u Vladi Srbije Nenad Popović reagovao je na odluku Crne Gore da građanima Srbije i Republike Srpske ne dozvoli ulazak u tu zemlju.

Popović je ocenio da ta odluka još jednom svedoči o, kako kaže, namerama vlasti u Podgorici prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Popović u saopštenju navodi da je crnogorski režim pion u realizaciji ciljeva stranih sponzora da se, prema njegovoj oceni, na veliki jubilej stogodišnjice obnove Srpske patrijaršije, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništi SPC u Crnoj Gori, koja je vekovima čuvala tron pećkih patrijarha kroz najteža vremena naše nacionalne istorije.

On smatra da je cilj crnogorske vlasti da kroz progon, pretnje i svaku moguću diskriminaciju uništi političku snagu Srba u toj državi i da na popisu stanovništva sledeće godine srpski narod svede na, kako kaže, statističku grešku.

Popović, takođe, ocenjuje da je posle "anticivilizacijske i šovinističke" odluke crnogorskog režima došao trenutak da i Srbija počne da podvlači crtu na decenijsko štetočinsko delovanje tog režima u Srbiji, kao i da je sada prilika da se aktivno deluje prema međunarodnoj zajednici, i da se do kraja razobliči "poslednji diktatorski režim u Evropi".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Popović: Đukanovićev režim ogolio svoje antisrpsko lice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2020

Ministar u Vladi Srbije i predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je danas da odluka Vlade Crne Gore da građanima Srbije i Republike Srpske ne dozvoli ulazak u tu zemlju još jednom svedoči o, kako kaže, namerama vlasti u Podgorici prema srpskom narodu i Srpskoj pravoslavnoj...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.