Zvezdara izlazi iz kovid režima, sledeće nedelje i KBC Dragiša Mišović

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Maj.2021, 12:02

Zvezdara izlazi iz kovid režima, sledeće nedelje i KBC "Dragiša Mišović"

Kliničko-bolnički centar "Zvezdara" više nema kovid pacijente i prelazi u ne-kovid režim rada, a početkom sledeće nedelje u ne-kovid režim preći će i KBC "Dr Dragiša Mišović", izjavio je danas direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović.

On je istakao da zahvaljujući rezultatima uspešne vakcinacije i sprovedenih epidemioloških mera, broj novoobolelih koronavirusom značajno pada, što je omogućilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da pojedine bolnice izađu iz kovid sistema, i da se posveti veća pažnja pacijentima koji nemaju kovid i koji su trpeli u proteklom periodu.

Stevanović je dodao da je u pripremi za izlazak iz kovid režima i bolnica u Mladenovcu.

"Sve to govori u prilog tome da se situacija smiruje, ali i pored toga ne možemo da kažemo da je priča završena, jer direktno od našeg ponašanja i broja vakcinisanih zavisi kako će se nadalje odvijati situacija", rekao je Stevanović novinarima nakon sastanka direktora kovid bolnica sa ministrom zdravlja.

Stevanović je ukazao da ima primera šta se dešava kada se zajednice previše opuste, poput slučaja Indije, te upozorio da svi i dalje moraju da budu oprezni, jer je, kaže, ovo daleko od "završene priče".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DA LI ĆE STRANI DRŽAVLJANI MOĆI DA SE REVAKCINIŠU U SRBIJU: Region je ovaj odgovor čekao s neizvešnošću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021

Svi stranci koji su se prijavili preko eUprave moći će da se revakcinišu u Srbiji i dobiće poziv..Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je da vakcina ima dovoljno za sve, zahvaljujući tome što se u Srbiji na vreme počelo sa nabavkom...Stevanović je, posle sastanka ministra...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.