DA LI ĆE STRANI DRŽAVLJANI MOĆI DA SE REVAKCINIŠU U SRBIJU: Region je ovaj odgovor čekao s neizvešnošću!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2021, 12:35

DA LI ĆE STRANI DRŽAVLJANI MOĆI DA SE REVAKCINIŠU U SRBIJU: Region je ovaj odgovor čekao s neizvešnošću!

Svi stranci koji su se prijavili preko eUprave moći će da se revakcinišu u Srbiji i dobiće poziv

Direktor Infektivne klinike KCS dr Goran Stevanović izjavio je da vakcina ima dovoljno za sve, zahvaljujući tome što se u Srbiji na vreme počelo sa nabavkom.

Stevanović je, posle sastanka ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica, rekao da isporuke vakcina nisu jednokratne, već kontinuirane i da je ustanovljen šablon po kome one stižu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Srbiju.

- Od prvog dana Fajzer stiže svakog ponedeljka, Sinofarm isporučuje velike kontigente odjednom, slično je i sa Astra-Zeneka vakcinom. Za sada je dovoljno obezbeđenih doza da svaki građanin može da se vakciniše, dovoljno je samo da želi - objasnio je Stevanović.

Naglašava da je praksa da se nabavi više doza nego što je ljudi koji će se vakcinisati, jer može doći do oštećenja pošiljke.

- Čak i u slučaju da ne potrošimo, te doze se proslede drugima, jer nas je kovid naučio da granice ne postoje i da se, sve što se dešava u jednoj zemlji, odražava i na druge, da smo svi u istom problemu, te stoga moramo biti solidarni - rekao je Stevanović.

Na pitanje da li će strani državljani koji su primili prvu dozu AstraZeneka vakcine u Srbiji moći ovde i da se revakcinišu, Stevanović je odgovori da su oni u sistemu, ukoliko su se prijavili preko eUprave, pa će tako dobiti poziv i za drugu dozu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.