Zvaničnik: Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju - nema ulaska u SAD

Izvor: B92, 25.Jan.2021, 09:45

Zvaničnik: Bajden ukinuo Trampovu odluku i uveo svoju - nema ulaska u SAD

Vašington -- Predsednik SAD ponovo uveo restrikciju ulaska u SAD za većinu osoba koje nisu Amerikanci, a dolaze iz Velike Britanije, Brazila, Irske i većeg dela Evrope.

Novi amerićki predsednik će proširiti te zabrane takođe na osobe koje su nedavno bile u Južnoj Africi zbog informacija o pojavi novih, prenosivijih sojeva koronavirusa u SAD, rekao je zvaničnik Bele kuće.

Bajdenova odluka spada u okvir plana nove administracije za borbu protiv koronavirusa koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se razbuktao u SAD, najteže pogođenoj zemlji na svetu po broju slučajeva zaraze (25,1 milion), i po broju umrlih - više od 419.000.

Bajden je u petak ocenio da broj umrlih od korona virusa u SAD treba da bude znatno manji od 600.000.

Već prvih dana od stupanja na dužnost u sredu Bajden je zaoštrio propise o nošenju maski i naredio karantin za osobe koje dolaze u SAD avionom.

Donald Tramp je poslednjih dana na vlasti objavio da će biti ukinute zabrane ulaska u SAD za putnike iz većeg dela Evrope i Brazila, ali je Bajdenova administracija saopštila da će odmah poništiti tu naredbu koja je trebalo da stupi na snagu 26. januara.

Tramp je 31. januara 2020. objavio prvu zabranu ulaska putnicma iz Kine u zemlju da bi se zaustavilo širenje korona virusa. Ta zabrana proširena je na evropske zemlje 14. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.