Zvaničnici Srbije čestitali Uskrs vernicima i nadbiskupu Hočevaru

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Apr.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvaničnici Srbije čestitali Uskrs vernicima i nadbiskupu Hočevaru

Ministarka pravde Nela Kuburović čestitala je danas Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji slave po Gregorijanskom kalendaru, sa željom da ga dočekaju u miru, radosti i ljubavi.

"Neka nas Uskrs, taj najveći događaj ljudske istorije, koji je pokrenuo ; i otkrio večnost svim naraštajima kroz sva vremena, i danas, u vreme velih izazova nadahne i pokrene da sa optimizmom i odgovornošću >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << složno i srčano radimo za opšte dobro, kako bi  se ispunila pravda i volja Pobedioca smrti", navela je Kuburović.

Praznik je čestitala i direktorka vladine Kancelarije za ljudska i manjinska prava Suzana Paunović, koja je Hočevaru i vernicima poželela da Uskrs provedu u miru, zdravlju i dobrom raspoloženju.

"Želim da predstojeći praznični dani vama i vašim porodicama donesu mnogo radosti, Božijeg blagoslova i duhovnog mira. Hristova žrtva nas iz godine u godinu nadahnjuje da postanemo bolji i pravedniji ljudi koji će graditi i učvršćivati mir i toleranciju", navela je Paunović u čestitki.

Predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević čestitao je u ime Skupštine grada i u svoje lično ime svim vernicima i Hočevaru Uskrs.

"Želim vam da svagda, u krepkom zdravlju i radosti, praznujete pobedu Bogočoveka nad smrću, tugom i otuđenjem čoveka od Boga i jednih od drugih. Želim vam da radost Praznika nad praznicima bude nepresušni izvor ljubavi, nade i mira, koji Bog daruje svim ljudima dobre volje", navodi se u čestitki Nikodijevića.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Čestitke za Uskrs

Izvor: RTS, 19.Apr.2019

Državni zvaničnici čestitali su Uskrs svim vernicima koji ovaj praznik slave u nedelju. . Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović čestitala je Uskrs beogradskom nadbiskupu Stanislavu...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.