Zvaničnici: Kamion bomba oštetio most koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije (VIDEO)

Izvor: Beta, 08.Okt.2022, 10:57

Zvaničnici: Kamion bomba oštetio most koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije (VIDEO)

Ruske vlasti saopštile su danas da je kamion bomba izazvao požar i urušavanje dela mosta koji povezuje Krimsko polustrvo sa kopnenim delom Rjusije.Ruski Nacionalni antiteroristički komitet saopštio je da je eksplozija kamiona bombe zapalila sedam vagona-cisterni zbog čega su se delimično srušila dve deonice mosta.Komitet nije u prvom saopštenju nikog okrivio za eksploziju, prenosi agencija AP."Danas u 6.07 (03.07 GMT) na drumskom delu Krimskog mosta.... eksplodirao je kamikon bomba koji je zapalio sedam železničkih cisterni koje su se kretale ka Krimu", naveo je taj komitet.Jutros su ruske agencije javile da je požar izbio na drumsko-železničkom mostu koji povezuje Krim pripojen 2014. godine, sa kopnenim delom Rusije, kao i da je zaustavljan saobraćaj na njemu.Krimske železnice objavile su nešto ranije da se zapalila cisterna na kraju kompozicije voza.Portparol Kremlja rekao je za agenciju Ria Novosti da je ruski predsednik Vladimir Putin naredio formiranje vladine komisije da se utvrde činjenice.Prema Nacionalnom antiterorističkom komitetu, trake na mostu predvidjene za automobilski saobraćaj su oštećene, ali njegov luk nije pogodjen.Šef Krimske skupštine, regionalog parlamenta koji je uspostavila Rusija, Vladimir Konstantinov, osudio je udar, kako je rekao, "ukrajinskih vandala", prenosi agencija Frans pres.Drumsko-železnički Krimski most, izgradjen po naredjenju ruskog predsednika Putina, a otvoren za saobraćaj 2018. ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ukrajina šalje ironične opaske oko eksplozije na Krimskom mostu, ne preuzima odgovornost

Izvor: Danas, 08.Okt.2022

Iz Ukrajine danas stižu ironične opaske i vicevi posle eksplozije kamiona bombe na mostu koji povezuje Krim sa kopnenim delom Rusije, strateškom objektu i simbolom poluostrva koji je Moskva pripojila, ali ne preuzima odgovornost.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.