Zvali su ga spageti koliko je bio mrsav a vidite ga sada

Izvor: medio.rs, 17.Apr.2016, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvali su ga spageti koliko je bio mrsav a vidite ga sada

Neverovatna priča o humanosti ali i okrutnosti ljudi, ogleda se u priči ovog psa koji je pronađen napušten i toliko izgladneo da su mu se sve kosti u telu videle, a organi su mu bili na ivici otkazivanja.

Kada su ga pronašli, spasioci su ga zvali "Špageti" jer je bio toliko mršav, a sa ulica Granade u Španiji ga je spasao Eduardo Rodrigez, koji je zaslužan za njegov neverovatni oporavak.

- Sada ga zovemo "Barila" jer je "Špageti" previše ružno, ali kada smo >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << ga našli zaista je bilo tužno koliko se bio napatio. Imao je tek nekoliko kilograma, a mišići su mu toliko otkazali da nije mogao ni da hoda. Ja spasavam pse od kako sam bio mali i navikao sam da ih vidim u teškom stanju, ali ovo me je potpuno zateklo. Veterinar mi je rekao da smo ga našli u poslednjem trenutku, jer sigurno ne bi preživeo noć - priča Eduardo i dodaje da je Barila morao da bude na infuziji šest sati pre nego što su ga nahranili.

Da stvar bude još gora, oni su otkrili da je Barila zapravo bio zaključan u nekoj prostoriji, gde mu je uskraćena voda i hrana, jer da je živeo na ulici, sigurno bi našao bar nešto za jelo. Veterinari su morali i da mu saniraju povrede koje je zadobio vukući telo, jer nije imao snage da hoda.

Barila je imao 10 meseci kada je pronađen, a policija je krenula u istragu da pronađe počinioce ovog užasnog dela.

Ipak, Eduardo Rodigez je uspeo da ga potpuno preporodi, a potom mu je pružio i pravi dom.

- Pomogli smo mu potom da povrati snagu i da sam hoda, a ubrzo sam se potpuno zaljubio u njega pa sam ga usvojio. Nije mi bilo važno što imam još pet pasa kući, on je poseban. Povezali smo se istog trenutka kada smo se videli. Potpuno smo nerazdvojni sada i često gledamo njegove slike od dana kada smo ga našli i divim se koliko je napredovao - dodao je on.

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.