Zukorlićevu akademiju ne priznaju ni Bošnjaci

Izvor: TvojPortal.com, 11.Jun.2011, 09:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zukorlićevu akademiju ne priznaju ni Bošnjaci

/press/ Osporavanja - Bošnjački intelektualci iz Sandžaka i Sarajeva kažu da je reč o privatnoj versko-političkoj instituciji koja nema legitimitet



Osnivanje Bošnjačke akademije nauka i umetnosti (BANU) na inicijativu glavnog muftije Islamske zajednice u Srbiji Muamera Zukorlića suprotno je propisima i država će preduzeti neophodne mere u skladu sa zakonom, kaže za Press ministar prosvete i nauke Žarko Obradović.
- Kršenje propisa dovoljno govori >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << o validnosti te nazovi institucije. Država će, naravno, reagovati, ministarstvo će učiniti sve što je u našoj nadležnosti i ubrzo poslati inspekciju. Ostalo je na tužilaštvu - istakao je Obradović.


Portparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić kaže da će tužilaštvo na osnovu izveštaja nadležnog Ministarstva prosvete i nauke utvrditi ima li osnova za pokretanje postupka.
- Sačekaćemo izveštaj nadležnog ministarstva. Kada stigne u tužilaštvo, mi ćemo postupati po izveštaju i doneti odluku o slučaju - kazao je za Press Zorić.Ostatak vesti pročitajte na linku

bošnjaciSrbijanovi pazarBANU

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.