Zorana Marković se opet kandidovala za  direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Izvor: Blic, 09.Dec.2012, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Marković se opet kandidovala za direktora Agencije za borbu protiv korupcije

Iako je pre mesec dana jednoglasno smenjena sa mesta direktorke Agencije za borbu protiv korupcije, Zorana Marković iznova je konkurisala za ovu funkciju, saznaje “Blic”. Ona je pre dva dana predala svoju dokumentaciju.

Zorana Marković razrešena je prvenstveno zbog nesavesnog upravljanja Agencijom, a kojim je prema oceni odbora Agencije naneta šteta ovom regulatornom telu. Nakon smene, iako je trebalo da se izvrši primopredaja sa v.d. direktora Agencije, Markovićeva to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije učinila već je odugovlačila. Ona je dve nedelje odbijala da vrati ključeve, pa i kancelarije direktora.

Zoran Stojiljković, predsednik odbora Agencije za borbu protiv korupcije, rekao je da je advokat doneo “neko lekarsko svedočenje, opravdanje da je ona jako bolesna i na ivici hospitalizacije i da neće moći doći, a ona je tog dana viđena kako šeta po ministarstvima - verovatno se hospitalizovala u Nemanjinoj ili tako nekom mestu”.

Markovićeva nije želela da prihvati razrešenje, međutim, to je sada kandidovanjem i učinila.

Do sada je u Agenciju stigla 21 prijava kandidata za budućeg direktora Agencije za borbu protiv korupcije. Kako kažu za “Blic”, sačekaće se do ponedeljka, jer je moguće da ima kandidata koji su predali prijavu u pošti zaključno sa 5. decembrom, a do kada je konkurs bio otvoren.

Smeni Zorane Marković neposredno je prethodilo otkrivanje njene namere da za sebe uzme državni stan, a koji je tražila od Vlade za Agenciju. Odbor Agencije vratio je po njenoj smeni oba državna stana o čemu je prvo pisao "Blic".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.