Zorana Marković: Nema većeg  eksperta od mene

Izvor: Blic, 09.Dec.2012, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorana Marković: Nema većeg eksperta od mene

Zorana Marković, smenjena direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, potvrdila je za “Blic” da se ponovo kandidovala za to mesto i najavila je tužbu protiv onih koji su je smenili. Zorana Marković

- Naravno da sam se kandidovala za to mesto. Nema većeg eksperta od mene za tu funkciju. Pokrenuću upravni spor i tužiću one koji su me smenili mimo procedure propisane zakonom. Neko mora da zaustavi te ljude koji se ponašaju kao neka revolucionarna garda - rekla je Markovićeva >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za „Blic“.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije razrešio je pre mesec dana jednoglasnom odlukom direktorku Zoranu Marković zbog sumnje da je narušila ugled Agencije, povredila odredbe Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije i nesavesno obavljala funkciju.

- Bivša direktorka je prekršila zakon jer je odbijala izbor zamenika direktora i tražila je stan od Vlade, a da Odbor to nije znao pune dve godine - objašnjavaju u Agenciji.

Zorana Marković najavila je i tužbu protiv “Blica”, kako kaže zbog klevete. Kako je naš list ranije pisao, Vlada Srbije dodelila je Agenciji za borbu protiv korupcije, na zahtev direktorke Zorane Marković, dva državna stana u Beogradu. Ovi stanovi mogu da se otkupljuju i tu privilegiju imaju funkcioneri. Zorana Marković demantovala je da je stan tražila za sebe, već za zaposlene u Agenciji.

Povezane vesti: Zorana Marković se opet kandidovala za direktora Agencije za borbu protiv korupcije Do sada stigle tri prijave za direktora Agencije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.