Znate li šta je čušpajz? Otkrivamo vam kako se priprema ovo jednostavno jelo

Izvor: Vesti-online.com, 01.Dec.2017, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Znate li šta je čušpajz? Otkrivamo vam kako se priprema ovo jednostavno jelo

Varivo ili "čušpajz" kako ga narodski zovemo, na nemačkom doslovno znači prilog. Talentovani kuvari učinili su vremenom tako fina i zasitna variva da su ona danas ravnopravna mnogim glavnim jelima. Ovaj zdrav obrok služi se kao samostalno jelo, ali i kao topli prilog uz ručak.

Predstavljamo vam čušpajz od povrća koji može da se služi kao samostalno jelo ili kao ukusan, topli prilog glavnom obroku.

Način pripreme je lak i brz.

- 400 g karfiola >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

- 300 g prokelja

- 400 g brokolija

- 2 šargarepe

- 1 glavica luka

- 1/4 koren celera

- 50 ml belog vina

- 1 kašičica gustina i jedna kašika peršuna

- 2 dl pavlake za kuvanje,

- Ulje, so i biber po ukusu dodajte po želji

Na maslinovom ulju propržiti sitno iseckani luk, posoliti, dodati šargarepu iseckanu na kružiće, celer iseckan na kockice i dinstati uz dodatak belog vina. Naliti vodu i kuvati 10 minuta.

Dodati očišćen prokelj, brokoli, karfiol i pustiti da se lagano krčka. Za to vreme pomešati gustin sa pavlakom za kuvanje i lagano ga dodati da se lepo sjedini. Nakon 5 minuta, čušpajz je spreman i može da se servira.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.