Značajan skok broja pacijenata na Infektivnoj klinici

Izvor: B92, 15.Jun.2020, 09:50

"Značajan skok broja pacijenata na Infektivnoj klinici"

Zamenica direktora Klinike za infektivne i tropske bolesti Ivana Milošević rekla je da je u toj ustanovi smešteno 60 bolesnika, a 40 je zaraženo kovidom 19.

Ona je kazala da među njima ima i težih pacijenata.

"Jedan je na mehaničkoj ventilaciji - na respiratoru, a drugi na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, sa potencijalnom potrebom za respiratorom", pojasnila je Miloševićeva za RTS.

Prema njenim rečima, u petak je bio značajan skok broja pregledanih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ali nije bio veliki broj primljenih bolesnika.

"Sada se među pregledanima nalaze i oni koji suštinski nemaju veze sa novim koronavirusom nego su poslati zato što je neko tako posumnjao. Drugo - značajan je broj bolesnika koji imaju lakšu kliničku sliku", rekla je ona.

Dr Milošević navodi da su se mnoge ustanove isključile iz kovid-sistema i da se sada svi bolesnici leče na Infektivnoj klinici ili na VMC Karaburma.

"Prema tome, jako je dobro da nemamo veliki broj hospitalizovanih, jer ne postoji rizik da se premaši kapacitet za prijem ovih bolesnika", zaključila je Miloševićeva.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.