Zmija u centru grada

Izvor: Blic, 02.Apr.2013, 19:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmija u centru grada

Zmija dužine jedan metar uhvaćena je juče u Ulici kraljice Marije u blizini Poštanske štedionice. Na lice mesta brzo su stigli radnici Zoohigijene koji su uhvatili smuka.

Uplašenim Beograđanima koji su videli zmiju, u pomoć su pritekli policajci koji su zmiju poklopila kutijom.

Ubrzo su došla dva radnika "Zoohigijene" i uhvatila je štapom za hvatanje zmija. Nakon hvatanja, ona je puštena u prirodno stanište, van grada, što je inače praksa u takvim slučajevima.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ovo je smuk. Nije opasna zmija. Verovatno je nekom pobegao iz kuće pošto ih sve češće uzgajaju - objasnio je zoohigijeničar.

Radnici "Zoohigijene" uhvatili su zmiju

U "Veterini Beograd" kažu da su proleće i jesen periodi kada je pojava zmija česta, a uglavnom je reč o neotrovnim zmijama.

- Međutim, ovaj slučaj je neuobičajen zbog niske temperature vazduha, jer znamo da je reč o životinjama koje nisu toplokrvne i zavise od spoljne temperature - dodali su.

Ukoliko se desi da građani opet primate neku zmiju na ulici ili u svom dvorištu, trebalo bi da pozovu Službu zoohigijene na broj 3293-099, koja ima radnike obučene za rad sa zmijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.