Izvor: Nezavisne Novine, 21.Dec.2016, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zmija otrovnica kao ukras na božićnoj jelki

Domaćica u Australiji otkrila je među ukrasnim trakama na božićnoj jelki u svom domu opasnu zmiju otrovnicu i odmah pozvala stručnjake u pomoć.

Nepoželjni gost bio je obmotan oko stabla jelke kada je primjetila Australijanka Čeril iz Melburna. Čeril se nije uspaničila i pijuckajući šolju čaja sačekala je profesionalne lovce na zmije.

"To je bila tigrasta zmija, one su smrtonosne, ali samo ako im se naudi", rekao je Beri Goldsmit koji je uspio da uhvati gmizavca.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
On je rekao da je zmija vjerovatno ušla kroz otvorena vrata ali da je vlasnica kuće pametno postupila, nije paničila i samo slikala zmiju i poslala sliku lovcu zmija, odnosno njemu, te je on 20 minuta kasnije  "imao malog vragolana" u svojoj vreći.

U Australiji živi 20 od 25 najotrovnijih zmija na svijetu živi. Tigrasta zmija može da bude do tri metra duga i često ima pruge.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.