Zlatno pravilo diplomatije je da se ne iritira zemlja domaćin

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 00:37

"Zlatno pravilo diplomatije je da se ne iritira zemlja domaćin"

Podgorica -- Bilateralne probleme između država treba rešavati diplomatskim putem, kazao je izvestilac Evropskog parlamenta za Crnu Goru Tonino Picula.

"Suzdržavati se od poruka i ocena koje iritiraju građane i institucije zemlje domaćina, to je zlatno pravilo diplomatije", rekao je on komentarišući dešavanja na relaciji zvanične Podgorice i Beograda.

Picula očekuje što pre normalizaciju odnosa, dodajući da bi na njihovom poboljšanju trebalo da radi i nova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada.

"Dobre komšije ne rasplamsavaju tenzije između sebe, već ih rešavaju na vreme. To godinama nije slučaj sa Crnom Gorom i Srbijom. Bilo da su veštačke ili realne, ovakve krize mogu postati ozbiljne i to ne treba smetnuti s uma", kazao je Picula za Novu M.

Prema njegovim rečima, nepotrebno dizanje tenzija između susednih država u osectljivim situacijama je loša politika.

"Probleme treba znati završavati, a ne ih umnožavati", navodi Picula.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.