Zlatiborski okrug: Pad broja novoobolelih, mahom blagi simptom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jun.2020, 14:57

Zlatiborski okrug: Pad broja novoobolelih, mahom blagi simptom

U Zlatiborskom okrugu u poslednja 24 sata potvrđeno je još 10 pozitivnih slučajeva na Kovid-19, saopštio je danas užički Zavod za javno zdravlje.

Petoro novoobolelih je iz Užica, dvoje iz Čajetine i po jedan iz Nove Varoši, Sjenice i Prijepolja.

Doktorka Katarina Ristović iz Zavoda kaže za Tanjug da većina inficiranih ima blage simptome i lakšu kliničku sliku i dodaje da se oni nalaze u kućnoj izolaciji u trajanju od 14 dana, kada će i ponoviti test. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Oni sa težom kliničkom slikom zadržavaju se na bolničkom lečenju u užičkoj Opštoj bolnici u kovid centru, dok se "najteži" pacijenti šalju za Beograd u jednu od kovid bolnica, navodi Ristović.

Od početka epidemije Zlatiborski okrug ima 381 potvrđen slučaj infekcije, oporavilo se 158 pacijenata, a umrlo 17.

Užice ima najveći broj obolelih, ali i izlečenih i ukupno je u tom gradu potvrđeno 167 slučajeva zaraze, a oporavljeno je 48 pacijenata.

Juče je registrovan čak 71 novozaraženi u Zlatiborskom okrugu. U toku je sastanak Štaba za vanredne situacije grada Užica.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.