Zlatibor Lončar: Sumnjiv mi je ugovor Ognjanovića sa Institutom

Izvor: Večernje novosti, 16.Avg.2014, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zlatibor Lončar: Sumnjiv mi je ugovor Ognjanovića sa Institutom

MINISTAR ZDRAVLjA Zlatibor Lončar je u intervjuu "Kuriru" o situaciji o zdravstvu u Srbiji pomenuo i roditelje Tijane Ognjanović, koji su novac sakupljen za lečenje te devojčice donirali Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije. Evo šta je o toj donaciji rekao Lončar, odgovarajući na pitanje novinara: * Ugovor koji su Ognjanovići napravili s Institutom za majku i dete i dalje je tajan. Kako takav ugovor može da bude tajan budući da je reč o fizičkim licima? Kako je to moguće? >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << - Iste sekunde sam pozvao predsednika Upravnog odbora i rekao mu doslovce: „Ili će biti javno, da svi znaju, ili ga neće biti.“ * I šta se dogodilo? Novinarima ugovor nikad nije pokazan, a Kurir ga je više puta tražio. - Direktor Instituta za majku i dete oglušio se o moje naređenje. Znate, čim je nešto tajno, to je već sumnjivo. * Da li će sve ostati samo na tome da je sumnjivo? - Prvi sam za to da se sve istera na čistac. Rekao sam predsedniku UO da to tako ne može, on je rekao direktoru, a direktor je ipak potpisao ugovor. Uveravam vas da ćete imati kompletan uvid za nedelju-dve. Biće postavljen novi direktor, zatim će inspekcija odraditi svoj posao i sve što sledi. Ti ugovori ne mogu da se ne otvore, koliko god da su ih oni tajno potpisali.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Donacija pod sumnjom

Izvor: Politika, 17.Avg.2014, 16:02

Više od 300.000 evra koje su građani Srbije skupljali za lečenje male Tijane Ognjanović utrošeno u preprodaji medicinske opreme koju su njeni roditelji kupovali Institutu za majku i dete..Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je medijima da mu je ugovor u vezi s donacijom Ognjanovića Institutu...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.