Život je promenio iz korena: Nekada je bio maneken, a danas je monah

Izvor: B92, 23.Jun.2015, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Život je promenio iz korena: Nekada je bio maneken, a danas je monah

Čovek sa fotografije nekada se zvao Beri, a danas je otac Dionisije. Bio je popularan kao tinejdžer i bavio se manekenstvom. Međutim, život ga je odveo na drugi put.

Beri je bio dobar student i veći deo svog života je bio samostalan. U svet mode je ušao, nakon sastanka sa jednom modnom kućom.

Međutim, njegov život se promenio kada se preselio u Grčku. On je u Grčkoj upoznao svog trenutnog ispovednika arhimandrita Grčke delegacije, koja je doputovala u Gruziju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pre 5-6 godina u crkvu Svete Trojice. Nakon toga Beri je postao otac Dionisije.

“Zahvalan sam Bogu, tako mlad je teško da se čovek pripremi za samostalan život, ali to je poklon za mene od Boga. Radikalno sam promenio svoje polje interesovanja i život. Sada su mi važne molitve i rad u manastiru. Duži period sam proveo u tišini”, rekao je otac Dionisije, prenosi “Dejli Mejl”.

Otac Dionisije trenutno se bavi duhovnom snagom imigranata u Severnoj Americi i Kanadi, a često posećuje i Gruziju.

Njegova majka ga je molila da još jednom razmisli o svojoj odluci, ali Beri je odlučio da je ovo njegov životni poziv.

“Kada sam prvi put posetio mesto gde je apostol Pavle propovedao Hrista, osetio sam neverovatnu radost. Tada sam i doneo svoju odluku da se zamonašim i veoma sam srećan”, zaključuje otac Dionisije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.