Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog malverzacija u trgovini oružjem

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Nov.2019, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković podneo krivičnu prijavu protiv Vučića i Stefanovića zbog malverzacija u trgovini oružjem

Predsednik Nove stranke Zoran Živković podneo je danas Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka i bivšeg direktora valjevskog Krušika Mladena Petkovća zbog kako je naveo, organizovanja kriminalne grupe i zloupotrebe službenog položaja u vezi sa trgovinom oružja.

Živković je u prijavi optužio Vučića da je 2017. godine "organizovao kriminalnu >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grupu koju su činili i Nebojša i Branko Stefanović i Mladen Petković, da po 30 odsto nižoj ceni prodaje oružje iz Krušika preko preduzeća GIM čiji je predstavnik otac ministra unutrašnjih poslova".

"Do sada su na kriminal u vezi trgovine oružjem ukazivali uzbunjivači ali je vreme da se protiv takvih dela podnesu krivične prijave", rekao je lider Nove stranke novinarima ispred Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu.

On je optužio Vučića da je posle istupa uzbunjivača Aleksanndra Obradovića o malverzacijama u Krušiku, "zaštitio Nebojšu i Branka Stefanovića" i na taj način "zabranio njihov krivični progon, iznoseći neistine" o njihovoj ulozi u trgovini oružjem.

Živković je najavio i da će podneti krivičnu prijavu protiv Vučića zbog "prikrivanja" ubica Olivera Ivanovića, navodeći da je predsednik Srbije u više navrata u javnosti rekao da zna ko su ubice a da o tim saznanjima nije upoznao tužilaštvo.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Živković održao konferenciju ispred Tužilaštva za organizovani kriminal

Izvor: Beta Video, 05.Nov.2019

BEOGRAD - Ispred Tužilaštva za organizovani kriminal predsednik Nove stranke Zoran Živković održao je konferenciju za novinare. Živković je podneo krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ministra policije Nebojše Stefanovića, njegovog oca Branka Stefanovića i bivšeg...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.