Jasenovčani koji rade u inostranstvu izgradili školu u rodnom kraju

Izvor: RTS, 02.Dec.2019, 17:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jasenovčani koji rade u inostranstvu izgradili školu u rodnom kraju

Meštani Jasenova kod Despotovca koji rade u inostranstvu prikupili su u dobrotvornoj akciji 55.000 evra i u selu izgradili školu i dečji vrtić. Gotovo 90 odsto njih je u nekoj od zapadnih zemalja, ali se rado odazivaju kad god je zavičaju potrebna pomoć.
Petnaestak učenika četvororazredne škole u Jasenovu sada je u toplom, u novim školskim klupama, u lepo uređenim učionicama. Voleli su i staru >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << školu, ali je nova zaista mnogo lepša.

U akciji udruženja "Jasenovčani za Jasenovo" odazvali su se gotovo svi njihovi sunarodnici koji žive i rade u Švajcarskoj, Nemačkoj, Francuskoj i Austriji. Izgradnju nove škole i vrtića pomogla je i opština Despotovac.
Jasenovo je vlaško selo i ima oko 300 domova. Dece u novoj školi bilo bi i pet puta više da ogromna većina mladih iz sela nije u inostranstvu.
Jasenovčani već planiraju sledeće akcije, a na nekom od narednih zborova odlučiće šta će novo graditi i za šta će prikupljati novac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.