Žitelji Banje Koviljače najavili protest jer im smetaju azilanti

Izvor: Blic, 30.Okt.2011, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitelji Banje Koviljače najavili protest jer im smetaju azilanti

Građani Banje Koviljače protestovaće 6. novembra i tražiti od države da reši problem velikog broja azilanta u ovom turističkom mestu, saopšteno je danas iz organizacionog odbora protesta.

Član odbora Vladimir Vulović rekao je agenciji Beta da će na skupu, koji će početi u 12.00 časova u centru Banje Koviljače, biti predočen osnovni zahtev državi da

konačno reši problem prekobrojnog broja azilanata u tom turističkom mestu.

Prete bojkotom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nastave i blokadom puteva

Vladimir Vulović je napomenuo da će ukoliko ne dođe do naznaka da će problem biti što skorije rešavan, "uslediti bojkot nastave dece u mesnoj školi i blokade puteva".

On je naveo da su učestali incidenti u kojima učestvuju azilanti, dodavši da su građani dodatno uznemireni, slučajem silovanja strane državljanke, od strane azilanata, koji se dogodio u četvrtak uveče.

"Ovo je poslednji trenutak da država reaguje, kako ne bi došlo do još težih posledica po bezbednost mesta", kazao je Vulović.

Prema poslednjim podacima policijske stanice u Loznici, trenutno van Centra za azil u Banji Koviljači boravi više od 2.500 azilanata.

Centar za azil ima oko 80 mesta, a pridošice najčešće dolaze iz Avganistana i Pakistana, a ima ih i iz Somalije, Libije, Tunisa, Maroka, Sirije, Jemena, Irana i Saudijske Arabije.

Lokalne vlasti su se do sada, u nekoliko navrata za pomoć u resavanju tog problema obraćali Komesarijatu za izbeglice Srbije, kao i premijeru Srbije Mirku Cvetkoviću, ali konkretnih koraka nije bilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.