Zimovanje na Tari za 200 dece sa KiM

Izvor: B92, 13.Jan.2024, 16:13

Zimovanje na Tari za 200 dece sa KiM

Kancelarija za KiM je organizovala za vreme zimskog raspusta sedmodnevni boravak na planini Tari za 200 dece sa KiM u dve grupe.

Boravak na ovoj planini organizovan je u saradnji sa Centrom dečjih letovališta Beograd i opštinom Obrenovac.

Deca borave u hotelu Mitrovac, a obezbeđene su im različite aktivnosti, kao što su škola skijanja, druženje sa animatorima i šetnje, prenosi TV Most.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Svetlana Miladinov navela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da kancelarija kontinuirano radi na poboljšanju kvaliteta života najmlađih.

''Deca su stigla, vesela, dočekali smo ih i nadam se da će ovaj divan ambijent koji je trenutno na Mitrovcu na Tari uveličati čitav njihov boravak, da će sve vreme imati sneg i da će ove zimske čarolije na Tari omogućiti da na kraju, kada budu kretali kući, imaju osmeh na licu, što je cilj Kancelarije za KiM'', rekla je Miladinov.

Direktor Centra dečjih letovališta Beograd Ivan Jegorović je istakao da je o deci potrebno brinuti na najbolji mogući način.

''Ugostili smo 100 dece iz centralnog Kosova i iz Pomoravlja, zahvaljujući opštini Obrenovac, i zaista su dirljivi trenuci u druženju sa njima. Zaista mi je puno srce kada vidim da KiM ima budućnost zato što imamo zaista divnu decu i na nama je da brinemo o njima na najbolji mogući način'', rekao je on.

Predsednik opštine Obrenovac Miloš Stanojević je naveo da je bitno da se sa Kancelarijom za KiM sarađuje kako bi se brinulo o ljudima na KiM.

''Ono što me raduje jeste da ova deca koja su trenutno na Tari su puna energije, elana i ne bojim se za njihovu budućnost i budućnost KiM, naravno u sklopu Srbije. Izuzetno je bitno da mi moramo zajedno sa Kancelarijom za KiM da brinemo o svakom čoveku dole kako bismo imali budućnost na KiM'', naveo je Stanojević.

U protekloj godini 2.200 dece sa Kosova bili su učesnici nekih od kampova koje je organizovala Kancelarija za KiM, a kako ističu iz Kancelarije, taj trend nastaviće se i u novoj 2024. godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.