Žigmanov: Očekujemo da zločin u Priboju dobije sudski epilog

Izvor: SandzakPress.net, 24.Maj.2023, 17:33

Žigmanov: Očekujemo da zločin u Priboju dobije sudski epilog

Ministar za ljudska i manjinska prava Tomislav Žigmanov kazao je danas da je država sprovela istražne radnje o ubistvu Ervina Ćelahmetovića (35), koga je u petak usmrtio pripadnik policije Igor Avramović u Priboju i da očekuje da taj zločin dobije sudski epilog. On je na konferenciji za novinare rekao da osuđuje svaku vrstu nasilja, naročito onih koji za epilog imaju ubistva. “To je najdrastičnije kršenje svih ljudskih prava i u takvoj situaciji osuda je minimalna što se može iskazati. >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << Očekujemo da počinilac bude priveden pravdi”, rekao je Žigmanov. Žigmanov se osvrnuo i na pitanje srazmerne zastupljenosti Bošnjaka u institucijama lokalne i državne uprave, ocenivši da postoje izazovi sa kojima se pripadnici ove manjinske zajednice susreću. The post Žigmanov: Očekujemo da zločin u Priboju dobije sudski epilog appeared first on Sandžak PRESS.

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Žigmanov: Pažljivo slušamo agrumente oko upotrebe rodno senzitivnog jezika

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2023

Ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov izjavio je danas da će, u susret skoroj primeni odredbi Zakona o rodnoj ravnopravnosti koje se odnose na upotrebu rodno senzitivnog jezika, resorno ministarstvo nastaviti da pažljivo sluša sve relevantne aktere i beleži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.